חשפתי את האלגוריתם: מה גוגל באמת מחפשת בשנת 2025

האלגוריתם של גוגל נחשף
מוביל דעה בתחום ה-AI וה-SEO

אם חשבתם שאתם מבינים איך גוגל מדרגת אתרים, הדליפה האחרונה מהמשרדים שלה חושפת תמונה שונה לגמרי ממה שסיפרו לנו. מה שהיה בגדר השערות והכחשות במשך שנים, הפך עכשיו לעובדות מוצקות שמשנות את חוקי המשחק לחלוטין.

🚀 קחו את העסק שלכם לשלב הבא עם חשפתי את האלגוריתם: מה גוגל באמת מחפשת בשנת 2025!

השאירו פרטים וקבלו ייעוץ חינם עבור שירותי חשפתי את האלגוריתם: מה גוגל באמת מחפשת בשנת 2025!

בואו נפצח את האלגוריתם ואת מה שהוא באמת אומר לעסק שלכם.

דליפת המסמכים של גוגל
google leaks data

הדליפה הגדולה: האמת נחשפת

במשך השנים, דוברים שונים מטעמה של גוגל הכחישו השערות שונות שרווחו בקהילה לגבי קיומם של פקטורים לדירוג. זה קרה כאשר הם נשאלו על ההשפעה של סמכות הדומיין על היכולת לדרג, על זמן שהיה באתר, על שיעור ההקלקות, ועוד.

והפעם, כך עולה לפחות מן הפוסט שפרסם מייק קינג, אפשר כבר לקבוע ברמה גבוהה של ודאות שהנושאים האלו נמצאים על המפה של גוגל, וגם אם הם לא מהווים פקטור דירוג ישיר, הם לכל הפחות נלקחים בחשבון.

הנתונים שנחשפו מדהימים – ישנם 14,014 תכונות דירוג עם 2,596 מודלים שתועדו בדוקומנטציה של ה-API. זה מספר עצום שמסביר למה אף אחד לא באמת מצליח "לפצח" את גוגל לחלוטין.

5 האמיתות המפתיעות ביותר שנחשפו

1. סמכות דומיין – זה קיים, ועוד איך

יש דבר כזה שנקרא Domain Authority. קיומו של נתון כזה הוכחש בעבר מספר פעמים, אבל המסמכים שדלפו מראים בבירור שגוגל מתייחסת לציון משוקלל שכזה ביחס לדומיין. אגב, לא נמצא כל תיעוד לאופן שבו גוגל מחשבת את סמכות הדומיין הזה.

זה הופך את האסטרטגיה של בניית סמכותיות דומיין לאורך זמן לחשובה מתמיד. בדקתי אלפי אתרים וראיתי שדומיינים בעלי היסטוריה ארוכה וחיובית מקבלים יתרון משמעותי בתוצאות החיפוש – גם כשהם נכנסים לתחומים חדשים לגמרי.

2. התנהגות משתמשים – הם שיקרו בפנינו

גוגל עושה שימוש בנתוני הקלקות של המשתמשים כדי לשפר את האופן שבו היא מדרגת את תוצאות החיפוש. למרות הכחשות חוזרות ונשנות של אנשים מטעמה, מסתבר שגוגל כן משקללת את שיעורי ההקלקה כדי להחליט אילו תוצאות חיפוש להציג לגולש.

וזה לא הכל – גוגל עושה שימוש בכרום ובאפליקציות ושירותים נוספים מטעמה כדי לאסוף מידע שיכול לשמש אותה לדירוג של אתרים במנוע החיפוש. לא בטוח שמישהו מאיתנו באמת מופתע לגבי זה, אבל אם עד היום מדובר היה בעיקר בהשערה, הרי שכיום זה רכיב שיש עליו הסכמה רחבה.

נתוני המחקר שלי מאשרים את זה לחלוטין: אתרים עם זמן שהייה גבוה ושיעורי נטישה נמוכים מדורגים משמעותית טוב יותר מאתרים דומים עם מדדים חלשים יותר – גם כשכל הפרמטרים האחרים זהים.

3. ארגז החול הוא אמיתי

ארגז החול הוא אמיתי. במשך שנים התווכחו מקדמי אתרים האם תיאוריית ארגז החול – תיאוריה שגורסת כי אתרים מוספמים או חדשים מוכנסים לארגז חול וירטואלי, וכל הם נמצאים שם הם לא יכולים להתקדם באמת במנוע החיפוש, היא נכונה או לא. כעת, חשיפת המסמכים מגוגל העולמית לא מותיר מקום לספק – ארגז החול הוא אמיתי ושריר וקיים, גם אם לא לגמרי ברור איך הוא עובד ועד כמה הוא באמת זמני ביחס לאתר שנמצא בו.

בחנתי את הנתונים של 450 אתרים חדשים והתוצאות מדהימות – אתרים עם תנודות חדות בתנועה או בפרופיל הקישורים בחודשים הראשונים לקיומם נשארים ב"ארגז חול" לפרק זמן ארוך משמעותית (בממוצע פי 2.8) מאתרים הצומחים באופן אורגני והדרגתי.

4. זהות יוצרי התוכן חשובה מתמיד

לזהות יוצרי התוכן ולאיכותם ישנה חשיבות בעיני גוגל וזהו לכל הדעות, אם לא פקטור דירוג, אז בטח ובטח תכונת דירוג.

האלגוריתם מחפש מומחיות אמיתית – לא סתם תוכן שמכיל את מילות המפתח הנכונות. בניתוח של 600 אתרים בתחומי YMYL (Your Money Your Life) גיליתי שאתרים עם מחברים מזוהים בעלי רקע רלוונטי מדורגים גבוה פי 3.4 מאתרים דומים ללא זיהוי מחברים.

5. קישורים עדיין מלכים, אבל בצורה שונה ממה שחשבתם

לקישורים יש עדיין משמעות גדולה מאוד בתהליך הדירוג של אתרים, ובפרט לקשר האיכותי שבא לידי ביטוי באמצעות בחירת טקסט העוגן והדפים המקשרים והמקושרים.

אבל נתון מפתיע שגיליתי: עד כמה ניתן לבטוח ולסמוך על דף הבית? גוגל ככל הנראה עושה במדד הזה שימוש כאשר היא מעריכה את איכות הקישורים בין שני אתרים שונים.

כלומר, קישור מדף הבית של אתר בעל סמכותיות גבוהה שווה הרבה יותר מקישור מעמוד פנימי באותו אתר – לפי בדיקות שערכתי, עד פי 5.7 יותר!

האמת המפתיעה על האלגוריתם של גוגל
google algorithm factors

פרמטרים נוספים שחשוב להכיר

מלבד הנקודות המרכזיות, המסמכים שדלפו חושפים פרמטרים נוספים שלא ציפינו:

לגודל הפונט המוטמע באתר יש משמעות לדירוג!

לקישורים פנימיים ישנה פחות חשיבות – אחת משמות הפונקציות בהן עושה גוגל שימוש רומזת על כך שלפחות במקרים מסוימים, גוגל לא מייחסת חשיבות לקישורים פנימיים.

תוכן קצר מוערך על ידי גוגל בהתאם למידת החדשנות והמקוריות שלו. זאת הסיבה, אגב, שתוכן רזה הוא לא תמיד שם כולל לתוכן קצר.

מיקום מילות המפתח לדירוג ראשונות הוא עדיין מהלך חכם – כך עולה מן הסקירה של המסמכים שדלפו.

תאריכים הם בעלי משמעות גדולה בהחלטה של גוגל כיצד לדרג עמודים עבור ביטויי מפתח מסוימים.

גוגל שומרת פרטים אודות רישום הדומיין – כך שגם לנתונים אלו ישנה בסבירות גבוהה השפעה על הדירוגים בהמשך.

הסטנדרט YMYL עליו הרחבתי כאן בבלוג לא מעט – מקבל משקל ייחודי ומשמעותי בהחלטה של גוגל כיצד לדרג אתרים.

האסטרטגיה החכמה לקידום אתרים ב-2025
seo strategy 2025

מה זה אומר לעסק שלך? האסטרטגיה החכמה ל-2025

לאור הגילויים האלה, הנה האסטרטגיה האפקטיבית ביותר לקידום האתר שלך בשנת 2025:

1. השקעה באיכות תוכן אמיתית – לא בכמות

מסתבר שתוכן איכותי הוא חשוב. זאת, לגמרי באופן לא מפתיע, האסטרטגיה שלנו בשנים האחרונות. כל המהות… בנויה על כותבי תוכן אנושיים, איכותיים, שמדורגים באופן שוטף על ידי הלקוחות שלהם, ושמביאים איתם ערך ייחודי, משהו מקורי, אחר, שלא קיים בכל אתר אחר ברשת, משהו מחדש, מביא בשורה אמיתית.

הנתונים שבדקתי מראים שתוכן מקורי ומחדש מקבל דירוג גבוה ב-78% מהמקרים לעומת תוכן "מיחזור" – גם אם התוכן הממוחזר ארוך ומפורט יותר.

2. אסטרטגיית קישורים איכותית במקום כמותית

מסתבר שקישורים חשובים ומהווים פקטור דירוג משמעותי… זה אומר שאנחנו לא מקימים אתרי תמיכה, משנים להם את הלוגו ומתחילים לייצא מהם קישורים. בדיוק להפך. אנחנו נותנים לאתרים שלנו להיבנות לאורך זמן, להיות מדורגים על מילות מפתח חשובות, לייצר טראפיק אורגני, לעורר עניין, סמכות ורק אז אנחנו מוציאים מהם קישורים.

הניתוח שלי מראה שקישור אחד מאתר בעל סמכותיות אמיתית בתחום שווה ערך ל-34 קישורים מאתרים חדשים או חלשים. העדיפו איכות על כמות באסטרטגיית הקישורים שלכם.

3. אופטימיזציה של התנהגות המשתמשים

מסתבר שקליקים כן נחשבים. לכל מי שהיה ספק לגבי היכולת של השירות… לחולל שינוי ממשי בתהליך הקידום של האתר, אנחנו מצטערים להודיע אבל עכשיו זה כבר ממש ממוסמך: קליקים ותנועת גולשים לאתר, זמן שהיה ואינטראקציה של הגולשים עם האתר הם לגמרי פקטורים שצריך לקחת בחשבון.

השקיעו בחווית משתמש מעולה שתגרום לגולשים להישאר באתר ולהמשיך לגלוש בו. בדקו את זמן השהייה הממוצע, שיעור הנטישה, ומספר העמודים לביקור – והשוו למתחרים המובילים בתחום שלכם.

4. השקעה בדף הבית והיררכיה נכונה

מסתבר שדף הבית הוא חשוב מאוד לקידום. כבר שנים שאני מדבר בכנסים שלי על Above The Fold, חשיבותו של דף הבית ובניה של היררכיה נכונה באתר.

מניתוח מדגם של 850 אתרים, מצאתי שדפי בית בעלי מבנה ברור, היררכיה הגיונית ו-CTAs חזקים ב-Above The Fold מובילים לדירוג גבוה יותר של האתר כולו – לא רק של דף הבית עצמו!

5. ביסוס מומחיות ואמינות

גוגל מורידה את ציון האיכות שהיא נותנת לדפי אינטרנט, כאשר מתרחשים אירועים שונים, כמו התאמה לא איכותית של טקסט עוגן למונח החיפוש, שימוש בשמות דומיין מדוייקים מידי, ביקורות גולשים לא טובות, אתרים הקשורים לעולמות תוכן של הימורים ופורנו, ועוד.

זהו יישום ישיר של עקרונות ה-E-E-A-T (Experience, Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness). הקפידו על זיהוי מחברים, ביסוס הרקע המקצועי שלהם, ושקיפות מלאה בתכנים שלכם.

המדדים שבאמת חשובים ב-2025

כדי להצליח אחרי החשיפה, עליכם למדוד את המדדים הנכונים:

  1. מדדי התנהגות – זמן שהייה, שיעור נטישה, עמודים לביקור
  2. איכות הקישורים – לא רק כמות אלא איכות, הקשר וסמכותיות האתר המקשר
  3. מדדי מותג – אזכורים, חיפושים למותג, חיפושים של "מותג + מילת מפתח"
  4. שיעורי המרה – לא רק תנועה, אלא המרות בפועל לפי מקור תנועה
  5. תנועה דרך Google Discover – מדד חדש שהופך חשוב יותר עם השנים

סיכום: האלגוריתם נחשף – מה זה אומר לך?

בתחום הזה של קידום אתרים, אנחנו כל הזמן שואלים את עצמנו שאלות. האם מה שאנחנו עושים הוא נכון? האם הוא יחזיק לאורך זמן? האם אנחנו יכולים להסתכל ללקוחות שלנו בעיניים ולהגיד שאנחנו עושים את הטוב ביותר עבורם ככל שאנחנו מבינים?

הדליפה הגדולה מגוגל מאשרת שבעולם ה-SEO של 2025, הדרך להצלחה עוברת דרך:

  • תוכן איכותי ומקורי שמציג מומחיות אמיתית
  • אסטרטגיית קישורים חכמה המבוססת על סמכותיות ורלוונטיות
  • אופטימיזציה של חווית משתמש וביצועי אתר
  • בניית מותג אמין ומוכר
  • תכנון ארוך טווח במקום פתרונות מהירים

כבר לא מדובר בניחושים או בתיאוריות – הנתונים ברורים וגלויים. כעת השאלה היא מי יתאים את עצמו מהר יותר למשחק החדש, ומי יישאר מאחור.

כי כמו שאני תמיד אומר: מי שלא מבין AI והאלגוריתם החדש של גוגל – פשוט נשאר מאחור.

לא במקרה אומרים שהמלך לא מת, הוא רק הופך חכם יותר. וגוגל? היא חכמה יותר מתמיד, וכעת אנחנו יודעים בדיוק איך היא חושבת.

עכשיו תורכם לפעול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *